Oppdatering fra Learn Handball

Fra Bjarte: Kjære alle Learn Handball brukere

Den første sesongen med Learn Handball er snart vedveis ende, og derfor skriver jeg noen ord for å oppsummere vår debutsesong.


Den første sesongen med Learn Handball er snart ved veis ende, og derfor skriver jeg noen ord for å oppsummere vår debutsesong.


Som oppstartsfirma gikk vi, broren min Atle og jeg, litt nervøst til verks sist sommer. Planleggingsfasen hadde vært lang og spørsmålene var mange. Er Learn Handball bra nok? Vil noen bruke Learn Handball? Klarer vi å formidle drømmen vår, det å gi alle barn i verden like muligheter til å trives og oppleve mestring med håndball, på en god nok måte?


I følge tilbakemeldingene vi har fått kan vi heldigvis i ettertid svare JA på alt, med flere muligheter for forbedringer. Vi hadde en høst med retting av mange småfeil, som tok mye tid. Vi takker for deres tålmodighet med oss i denne fasen! Da vi nærmet oss vinteren begynte Learn Handball å fungere bedre og bedre, og vi kunne vi for alvor sette i gang med å videreutvikle det faglige innholdet i systemet.

Min drøm har hele tiden vært å få flere barn til å leke mer med ball, også utenfor halltid. Drømmen er å se barn som trasker til skolen mens de spretter en håndball, eller barn som leker håndball-leker i friminuttene på skolen. Jeg håper flere tenker som meg, at det er fint å ha en egen håndballvegg i stua. At kunst og designlamper viker plass for leken på noen kvadratmeter mener jeg er en smart investering i moro og mestring.


For å fremme balleken utviklet vi Handball skills – morsomme, enkle balløvelser barna skal øve seg på utenom trening. Målet er å forankre håndballen dypere hos barna, som igjen vil føre til at de fortsetter lengre innenfor idretten.

Handball skills vil i sesongen som kommer bli enda kulere, jeg har nemlig masse bra videomateriale på plass. Tar forresten gjerne mot tips fra dere på bjarte.myrhol@learnhandball.com

Utover Handball skills har vi også i år presentert Learn from the stars - hvor idoler viser barna hvordan de utfører sine spesialfinter, skudd og triks. Viktig å påpeke, dette handler ikke om å skape enere, men for å vekke en håndballinteresse hos barna. Kanskje den viktigste utviklingen på seniornivå de siste årene, i tillegg til sportslig suksess, er at vi får frem nye forbilder som inspirerer de yngste. Jeg føler meg helt trygg på at disse forbildene fremmer lysten til å lære mer, enn lysten til å bli proff. Tilbakemeldingene bekrefter også dette, barna synes dette er råkult! Jeg vil derfor introdusere nye navn i sesongen som kommer, Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og Niklas Landin er noen av de som nå bidrar i neste fase av Learn from the stars.

Vi jobber iherdig for at treningsplanene skal bli stadig bedre. Her vil det bli noen variasjoner fra sesong til sesong. En av idéene det jobbes med er å ta inn gjestetrenere som lager en-måneds treningsplaner for barna deres. F.eks. «tren spansk med Carlos Ortega» eller «Henrik Kronborg viser hvordan de trener i Danmark».

I sommer holder jeg en håndballcamp i Sandefjord hvor vi skal spille inn enda flere øvelser, for å utvikle biblioteket vårt enda mer. Dette er gullet i Learn Handball som gjør at dere som brukere hele tiden føler at vi skaper verdi i trenerhverdagen. Det underliggende handler om den gode planleggingen som gjør det enklere å gjennomføre morsomme og utviklende treninger. Men man skal heller ikke undervurdere verdien av å kunne sitte på toget på vei hjem, og finne akkurat den øvelsen som gjør at dagens trening blir knallbra.

Under inspillingsdagene vektlegges to fokusområder der vi har manglet innhold i systemet:

  • Keepertrening – et av de områdene norske klubber har minst faglig kompetanse.
  • Skadeforebyggende trening – et kritisk forbedringsområde i norsk håndball!

Alvorlige korsbåndskader hos unge har vokst kraftig de siste årene, som en følge av økt treningsmengde og redusert fritid i skog og mark. Ved å legge inn stabiliseringsøvelser i vanlige håndballøvelser viser tunge studier at antall korsbåndskader halveres(!) Dette må vi ta tak i sammen.

Avslutningsvis vil jeg takke for alle tilbakemeldingene vi har fått, både ris og ros. Jeg vil takke for alle de spennende oppstartsmøtene vi har hatt sammen, enten på Skype eller på klubbkontoret, og for alle samtaler som gjør at jeg har fått et godt bilde av hvor forbedringspotensialene er i håndball-Norge. Kort oppsummert går vi på en ny sesong med topp motivasjon for at vi kan sammen kan bidra til at håndballen vokser og utvikler seg.

 

Ønsker dere alle en flott sommer!

Hilsen Bjarte Myrhol

Flere oppdateringer fra Learn Handball