Differensiering i barnehåndballen – ”Go!” eller ”No go!”?
Jeg sluker alt av artikler om barneidrett rått. Jeg prøver å ha et åpent sinn når jeg hører andre diskutere treningsmetoder, barneidrett og pedagogisk utvikling. Jeg diskuterer gjerne med, og tror at dette vil være med å gjøre meg til en enda bedre barnetrener.
Learn Handball ønsker å diskutere barneidrett med deg! Dette er noe av det mest interessante vi gjør. Vi ønsker å tilegne deg mer fagkompetanse om håndball og barneidrett spesielt.
Bli med på reisen!
Learn Handball skal dykke ned i bestemte temaer, og ta deg med på reisen. Du vil motta forskningsartikler, få oppgaver og annet spennende lesing. Jeg påstår at jo mer du fordyper og involverer deg, jo bedre barnetrener vil du bli.
Denne måneden skal vi ta for oss idrettens muligens mest omfattende tema, nemlig differensiering. Det er så utfordrende at hverken Norges idrettsforbund (NIF), Norges håndballforbund (NHF) eller det Danske håndballforbundet (DHF) har en tydelig definisjon av differensiering. Dette betyr ikke at de ikke har retningslinjer innenfor temaet – de har mange!
Jeg har snakket med resurspersoner innenfor alle de tre organisasjonene, og fått masse spennende informasjon jeg skal dele med dere denne måneden.
Oppgave – tenk på dette
Men før du får mer informasjon vil jeg at du skal løse følgende oppgave: Lag din egen definisjon av ordet differensiering. Diskuter den gjerne med trenerteamet ditt.
Litt inspirasjon:
Ulike betydninger av differensiering i fotballverden:
https://www.fotball.no/barn-og-ungdom/verdier-og-virkemidler/2016/hva-differensiering-er-og-ikke-er/
Topping eller bredde? Hva sier Norges idrettshøgskole (NIH)?
https://blogg.forskning.no/nih-bloggen/bredde-er-topp/1103876
Vi gleder oss til å diskutere mer om differensiering neste uke.
Håndballhilsen fra Bjarte Myrhol