Oppdatering fra Learn Handball

Differensiering i barnehåndballen – ”Go!” eller ”No go!”?

Differentiering i børnehåndbolden - "Go!" eller "No go!"?

Jeg har spilt håndball i de tøffeste ligaene i verden. Jeg er kaptein på klubblaget Skjern i Danmark og Norges landslag. Allikevel føler jeg meg langt fra ferdig skolert som barnetrener.

Jeg har spillet håndbold i de hårdeste ligaer i verden. Jeg er anfører i Skjern og Norges landshold. Alligevel følger jeg mig langt fra færdigskolet til at være børnetræner.

Jeg sluger alle artikler om børneidræt råt. Jeg prøver at have et åbent sind når jeg hører andre diskutere træningsmetoder, børneidræt og pædagogisk udvikling. Jeg diskuterer gerne med, og tror at dette vil være med til at gøre mig til en endnu bedre børne træner.

Learn Handball ønsker at diskutere børneidræt med dig! Dette er noget af det mest interessante vi kan gøre. Vi ønsker at tilegne dig mere fagkompetence om håndbold og børneidræt specielt.

Kom med på rejsen!

Learn Handball skal dykke ned i bestemte temaer, og vil tage dig med på rejsen. Du vil modtage forskningsartikler, få opgaver og andet spændene læsning. Jeg påstår at jo mere du fordyber og involverer dig, desto bedre børnetræner vil du blive.

Denne måned skal vi have fat i idrættens mest omfattende tema, nemlig differensiering. Det er så udfordrende at hverken Norges Idrætsforbund (NIF), Norges Håndboldforbund (NHF) eller det Danske håndboldforbund (DHF) har en tydelig definition af differensiering. Dette betyder ikke at de ikke har retningslinjer indenfor temaet - de har mange!

Jeg har snakket med resursestærke personer indenfor alle tre organisationer og fået en masse spændende information som jeg skal dele med jer den kommende måned.

Opgave – tænk på dette

Men før du får mere information vil jeg at du løser følgende opgave først: Lav din egen definition af ordet differensiering. Diskuter gerne med dit trænerteam.

Lidt inspiration:

Anderledes betydninger af differensiering i fodboldverdenen:

https://www.fotball.no/barn-og-ungdom/verdier-og-virkemidler/2016/hva-differensiering-er-og-ikke-er/

Top eller bredde? Hvad siger Norges idrætshøjskole?? (NIH)?

https://blogg.forskning.no/nih-bloggen/bredde-er-topp/1103876


Vi glæder os til at diskutere mere om differensiering næste uge.

Håndboldhilsen fra Bjarte Myrhol

Jeg sluker alt av artikler om barneidrett rått. Jeg prøver å ha et åpent sinn når jeg hører andre diskutere treningsmetoder, barneidrett og pedagogisk utvikling. Jeg diskuterer gjerne med, og tror at dette vil være med å gjøre meg til en enda bedre barnetrener.

Learn Handball ønsker å diskutere barneidrett med deg! Dette er noe av det mest interessante vi gjør. Vi ønsker å tilegne deg mer fagkompetanse om håndball og barneidrett spesielt.

Bli med på reisen!

Learn Handball skal dykke ned i bestemte temaer, og ta deg med på reisen. Du vil motta forskningsartikler, få oppgaver og annet spennende lesing. Jeg påstår at jo mer du fordyper og involverer deg, jo bedre barnetrener vil du bli.

Denne måneden skal vi ta for oss idrettens muligens mest omfattende tema, nemlig differensiering. Det er så utfordrende at hverken Norges idrettsforbund (NIF), Norges håndballforbund (NHF) eller det Danske håndballforbundet (DHF) har en tydelig definisjon av differensiering. Dette betyr ikke at de ikke har retningslinjer innenfor temaet – de har mange!

Jeg har snakket med resurspersoner innenfor alle de tre organisasjonene, og fått masse spennende informasjon jeg skal dele med dere denne måneden.

Oppgave – tenk på dette

Men før du får mer informasjon vil jeg at du skal løse følgende oppgave: Lag din egen definisjon av ordet differensiering. Diskuter den gjerne med trenerteamet ditt.

Litt inspirasjon:

Ulike betydninger av differensiering i fotballverden:

https://www.fotball.no/barn-og-ungdom/verdier-og-virkemidler/2016/hva-differensiering-er-og-ikke-er/

Topping eller bredde? Hva sier Norges idrettshøgskole (NIH)?

https://blogg.forskning.no/nih-bloggen/bredde-er-topp/1103876

Vi gleder oss til å diskutere mer om differensiering neste uke.

Håndballhilsen fra Bjarte Myrhol


Flere oppdateringer fra Learn Handball